Lene Wagner

Lene Wagner:
Jeg er født i 1963 og opvokset i Herlev nord for København. Jeg har i 37 år boet i København NV. Jeg er uddannet bibliotekar og interesserer mig for en masse emner, især inden for naturvidenskab og historie. Jeg er autodidakt som kunstner, men har fulgt en masse spændende og inspirerende kurser inden for maleri, tegning, illustration og lay-out. Det har bl.a. foregået i AOF, Arbejdernes Kunstforenings malekurser og Billedskolen i København. Allermest lærte jeg sammen med kunstnerkollegerne i K21, som jeg i en årrække var medlem af. Det var en god og lærerig periode med modeltegning og -maleri i Valby Medborgerhus, malerture og udstillingsaktiviteter. Gennem K21 fik jeg udstillinger i firmaer, offentlige institutioner og gallerier.
Landskab
Siden 1989 har jeg primært dyrket landskabsmaleriet i akvarel. Motivet males som regel direkte i naturen. Jeg har malet forskellige steder i Danmark, Sverige, Norge og Færøerne. I de senere år har jeg også malet landskaber i olie og akryl. Disse billeder er udført efter akvarelskitser eller egne fotos. Jeg maler naturalistisk med en impressionistisk tilgang, og den hurtige og friske akvarel er velegnet til at beskrive naturens  atmosphære, lys, luft og farver.
Portræt og figurmaleri
Et andet motiv jeg altid har elsket at beskæftige mig med er portrættet. I starten tegnede jeg portrætter, så blev det også akvarel, og i de senere år er jeg begyndt at udføre portrætter i olie eller akryl. Jeg tager gerne i mod bestillinger. Jeg kan male eller tegne efter foto, men vil gerne møde personen og få et indtryk, eventuelt lave nogle skitser. Jeg har tegnet og malet familie og venner, og jeg har også malet kendte mennesker, frit efter foto. Jeg maler også figurmalerier, hvor der fortælles en lille historie om de mennesker, der er på billedet. Nogle af historierne har været malede illustrationer til sange, digte og eventyr.
Abstrakt
selv om jeg maler figurativt, kan jeg også lide at male abstrakte kompositioner. Foreløbig har jeg udført dem i akvarel, hvor jeg har leget med form og farver. Kubisme er en kunstretning, som jeg er meget inspireret af i det halvabstrakte maleri. Siden slutningen af 2022 har jeg også leget med surrealismen i form af intuitive farvestærke billeder, malet med Posca på sort karton. Disse billeder er inspireret af naturen førhen og nu og menneskets forhold til naturen. Fantasi, fortid og nutid flettes sammen i billederne til både melankolske og humoristiske motiver, hvor naturen står over mennesket. Sådan som det bør være.
Udstillinger
I de senere år er jeg begyndt at udstille igen. Jeg havde ikke udstillet siden slutningen af 90´erne, da jeg startede i 2013 med at udstille i Langes Magasin i Frederikssund. Jeg har siden haft et par udstillinger i Gallerierne i Hillerød og et par udstillinger på min tidligere arbejdsplads Nota, hvor jeg arbejdede som bibliotekar. Jeg har også udstillet i det lokale Galleri Storm i NV. Seneste udstilling har været i ingeniørfirmaet Wissenberg i København NV i 2021.
Du er velkommen til at henvende dig til mig, hvis du vil købe af mig eller tænker på at bestille et billede, f.eks. et portræt eller et landskabsbillede. Min mail er: lwagner1963@gmail.com