Lene Wagner

Lene Wagner:
Jeg er født i 1963 og opvokset i Herlev nord for København. Jeg har i mere end 30 år boet i København NV. Jeg er autodidakt som kunstner, men har fulgt en masse spændende og inspirerende kurser inden for maleri, tegning, illustration og lay-out. Det har bl.a. foregået i AOF, Arbejdernes Kunstforenings malekurser og Billedskolen i København. Allermest lærte jeg sammen med kunstnerkollegerne i K21, som jeg i en årrække var medlem af. Det var en god og lærerig periode med modeltegning og-maleri i Valby Medborgerhus, malerture og udstillingsaktiviteter. Gennem K21 fik jeg udstillinger i firmaer, offentlige institutioner og gallerier.
Landskab
Siden 1989 har jeg primært dyrket landskabsmaleriet i akvarel. Motivet males som regel direkte i naturen. Jeg har malet forskellige steder i Danmark, Sverige, Norge og Færøerne. I de senere år har jeg også malet landskaber i olie og akryl. Disse billeder er udført efter akvarelskitser eller egne fotos. Jeg maler naturalistisk med en impressionistisk tilgang, og den hurtige og friske akvarel er velegnet til at beskrive naturens  atmosphære, lys, luft og farver.
Portræt og figurmaleri
Et andet motiv jeg altid har elsket at beskæftige mig med er portrættet. I starten tegnede jeg portrætter, så blev det også akvarel, og i de senere år er jeg begyndt at udføre portrætter i olie eller akryl. Jeg tager gerne i mod bestillinger. Jeg kan male efter foto, men vil gerne møde personen og få et indtryk, eventuelt lave nogle skitser. Jeg har tegnet og malet familie og venner, og jeg har også malet kendte mennesker, frit efter foto. Jeg maler også figurmalerier, hvor der fortælles en lille historie om de mennesker, der er på billedet. Nogle af historierne har været malede illustrationer til sange, digte og eventyr.
Abstrakt
selv om jeg maler figurativt, kan jeg også lide at male abstrakte kompositioner. Foreløbig har jeg udført dem i akvarel, hvor jeg har leget med form og farver.
Udstillinger
I de senere år er jeg begyndt at udstille igen. Jeg havde ikke udstillet siden slutningen af 90´erne, da jeg startede i 2013 med at udstille i Langes Magasin i Frederikssund. Jeg har siden haft et par udstillinger i Gallerierne i Hillerød og et par udstillinger på min arbejdsplads Nota. Jeg har også udstillet i det lokale Galleri Storm i NV. Udstillinger er ikke det vigtigste for mig, det vigtigste er at male. Men det er sjovt at vise sine ting frem indimellem.
Du er velkommen til at henvende dig til mig, hvis du tænker på at bestille et billede, f.eks. et portræt eller et landskabsbillede. Min mail er: lwagner1963@gmail.com